Brons tijdens plaatsingswedstrijden 4e divisie

Op zaterdag 11 januari mochten 14 turnsters van RSV Renata hun plaatsingswedstrijd turnen. Bij de senioren wist Sophie Binnendijk op het podium te eindigen met een derde plaats. Met name een enorm strakke balkoefening met ruim de hoogste score, maar ook een goede sprong en brugoefening, zorgde voor deze mooie medaille. Noor Vergeer wist zich met een 6e plaats ook direct te plaatsen voor de regiofinale. Wat een knappe prestatie is, aangezien ze slechts een week hersteld is van een teenoperatie. De eerstejaars senioren Milou Vochteloo (16e) en Lise de Lange (24e) maakten wat fouten, waardoor een hoge notering niet mogelijk was. Milou laat met een vierde score op sprong en vloer zien dat ze de volgende wedstrijd hoog kan eindigen. Lise heeft na lang blessureleed goede stappen gemaakt en zal hard doortrainen om haar uitgangswaardes te verhogen.

De instappers Renee Harink (20e) en Sam Steggink (27e) hebben tijdens hun eerste echte wedstrijd laten zien de oefeningen goed aan te kunnen. Over alle toestellen is netter werken het volgende doel. Pupil 2 turnster Dashnie Finies (28e) weigerde een van haar sprongen. Deze nulscore is natuurlijk niet meer goed te maken. Toch laat zij op de andere toestellen zien goede oefeningen neer te kunnen zetten.
Bij de junioren turnde Kiara Smedes (27e) haar afscheidswedstrijd, omdat het turnen niet meer te combineren is met atletiek. Met een tweede score op vloer heeft ze laten zien dat ze zich ontwikkeld heeft tot een mooie turnster waar we van hebben genoten. Querine Steggink (7e) eindigde na een goede wedstrijd net naast een finaleplaats en ook Rosalie Borghuis (17e) heeft een prima wedstrijd geturnd.
De jeugd 1 turnsters Aisha Kaba (21e) en Lynn Hans (23e) waren niet consistent genoeg voor een hoge notering. Maar een 7e score voor Aisha op brug en een 8e score op balk voor Lynn zijn het vermelden waard. Kris Havinga (14e) turnde een nette wedstrijd met vooral een goede balkoefening. De jeugd 2 turnsters zijn net een jaar ouder. Lotte Dijkman (14e) was net op tijd hersteld van een gebroken vinger en kon deelnemen met aangepaste oefeningen. Door netjes te werken wist zij toch mooie scores neer te zetten. Mila Jonquiere (13e) maakte een fout op brug, wat jammer was. Want met een 4e score op vloer en een 5e score op balk laat zij zien goed mee te kunnen komen.
IMG-20200112-WA0001