Lesaanbod

Jeugd lessen

Wedstrijd turnen meisjes
Het wedstrijd turnen voor meisjes bestaat bij RSV Renata uit 4 verschillende groepen. De groepen zijn ingedeeld op basis van leeftijd (onderbouw-bovenbouw) en op niveau (A-B). Binnen deze wedstrijdgroepen wordt er getraind op lenigheid, kracht, techniek en staat plezier op de voorgrond. Onze motto staat voorop: door plezier en vertrouwen beter leren. Afhankelijk van het niveau van de turnsters zal er 2 of 3 keer per week getraind worden.

De turnsters worden op basis van leeftijd en niveau ingedeeld tijdens de wedstrijden en zullen hierbij oefeningen laten zien op de brug, balk, vloer en sprong.

De turnsters nemen deel aan wedstrijden vanuit de KNGU en zullen aan regionale wedstrijden deelnemen.

Voor meer informatie kun je mailen naar selectie@rsvrenata.com.

Wedstrijd turnen jongens
Dit seizoen wordt voor het eerst wedstrijd turnen voor jongens aangeboden. De wedstrijd groep jongens trainen één of twee keer per week. Tijdens deze trainingen wordt er hard geoefend op kracht, flexibiliteit en techniek. Onze motto staat voorop: door plezier en vertrouwen beter leren.

De leeftijd van de turners varieert van geboortejaar 2008 tot en met 2013.

De turners worden op basis van leeftijd en niveau ingedeeld voor regionale wedstrijden waarbij ze op zes verschillende toestellen de oefeningen laten zien.

Gymturnen
Voor zowel jongens en meisjes die graag op de kop staan, over de kop gaan en springen, zijn de basis turnlessen. Spelenderwijs zal tijdens deze lessen gewerkt worden op verschillende toestellen aan de basisbeginselen (zoals handstanden en radslagen) van het turnen.

Om ieder kind zo goed mogelijk tot haar/zijn recht te laten komen, zal er binnen de groep gewerkt worden in verschillende leeftijdsgroepen.
Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen kunnen de turn(st)ers laten zien wat ze allemaal geleerd hebben en strijden om de titel Clubkampioen.

Jongens en meisjes kunnen via deze groep doorstromen naar het wedstrijd turnen.

Freerunning
Freerunning is een sport waarbij het de bedoeling is om zo sierlijk mogelijk over obstakels te geraken en om van het ene obstakel naar het andere te springen.

Freerunning is voor iedereen en tijdens de lessen worden de opdrachten aangepast aan ieder niveau en leeftijd! Freerunning is spectaculair en uitdagend, het is een individuele sport, maar sporten in een groep helpt om gestimuleerd te worden om nieuwe trucs te leren. Als freerunner ontwikkel je in de lessen kracht, controle en voel je je vrij tijdens het bewegen. Onder begeleiding van ervaren freerunners leer je op een verantwoorde en veilige manier hoe je de sport moet beoefenen.

Peuter/kleutergymnastiek
Bij peuter/kleutergymnastiek worden situaties aangeboden die passen bij de kinderen in deze leeftijdsgroep.

Bij deze les kunnen de  kinderen  zich uitleven in klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

Spring selectie mix
Jongens en meiden vanaf 9 jaar die graag op de minitramp springen, over de kop gaan, overslagen maken en salto’s willen leren zijn welkom! De jongens en meiden trainen samen tijdens de trainingen en zullen worden ingedeeld op niveau. Er zal gesprongen worden op de tumblingbaan, trampoline, pegasus, plank en kast.
Daarnaast is het 2-3x per jaar mogelijk om mee te doen aan wedstrijden, zowel individueel als in een groep.

Tijdens de les wordt er gewerkt aan een goede basis van het springen zodat snel achter elkaar in teams gesprongen kan worden. Nieuwe elementen worden met hulp en op een veilige manier aangeleerd.

Jong talent
Het jong talent is een groep voor meisjes die graag wat meer uitdaging in het turnen willen dan het basis turnen en dient als voorbereiding op het wedstrijdturnen. Het Jong Talent traint 1x per week op de zaterdagochtend. De leeftijd varieert van 6 jaar (pre-pre-instap) tot 8 jaar (pre-instap). Meisjes in die leeftijd mogen een maand meedoen om te kijken of het trainen op de wedstrijdtoestellen bij hen past. Er wordt geoefend om de basis van het turnen onder de knie te krijgen op de vier toestellen, de sprong, brug, balk en lange mat. In het jaar dat ze 9 worden en dus officieel instapper zijn, stromen de meisjes door naar de A of B wedstrijdselectie.

Dit jaar zullen de meisjes weer deelnemen aan de KNGU pre-instap wedstrijd en de clubkampioenschappen als voorloper op de turnwedstrijden waar de wedstrijdgroepen aan deelnemen.

Volwassen lessen

Fit&move
Blijf fit, sterk en lenig door mee te doen aan Fit&Move. Tijdens deze lessen wordt in groepsverband grondoefeningen en spierverstevigende oefeningen gedaan, afgewisseld met spelvormen. Materialen die gebruikt worden zijn onder andere dumbles en dynabands om buik, billen en benen te trainen.

Fit&Dance
Voor dames die op conditie willen blijven is er iedere dinsdag sportief bewegen op muziek. Hierbij wordt het bewegen op muziek (serie van schillende passen achter elkaar) gecombineerd met spierversterkende oefeningen met gebruik van bijvoorbeeld dynabands of gewichtjes en een cooling down, soms in circuitvorm.

Wedstrijd volleybal
Zowel voor de heren als de dames wordt er bij RSV Renata volleybal aangeboden. De dames en heren competitiegroep, onder leiding van Jan, spelen mee met verschillende toernooien in de regio. Zij trainen iedere maandag 1,5 uur om hun techniek en samenspel te verbeteren.
Wil jij ook wel eens een volleyballetje slaan, je mag vrijblijvend een paar lessen mee komen doen.

Hi-Low Impact
Hi-Low impact aerobics is een les die begint met een warming up in een relatief rustig tempo. Na de warming up zal de les bestaan uit allerlei pasjes en combinaties waarbij gebruik wordt gemaakt op hi impact niveau. Zoals spierversterkende oefeningen of conditie oefeningen. Voor deelnemers waarbij het niveau te hoog is kan er worden gekozen voor een low impact oefening. Aan het einde van de les zal er een cooling down plaats vinden. Deze les is voor iedereen geschikt, jonger of ouder, beginner of gevorderde.

 

Het trainingsschema is te vinden in het  lesrooster.
Je mag altijd 2 trainingen gratis meetrainen.