Zilver voor turnster Myrte ter Doest.

Zaterdag 10 januari heeft Myrte ter Doest bij de 4e divisie plaatsingswedstrijd een zilveren medaille gewonnen bij de categorie junioren. Ondanks een val op balk, maar met veruit de hoogste notering op brug. In dezelfde categorie kwam Brecht Reintsema goed de wedstrijd door met een 24e plaats na lange ziekte en verplichte promotie vanuit de 5e divisie.

Myrte

Bij de jeugd 2 wist Mirte ten Dam een nette 7e plaats te behalen. Ook zij komt vanuit de 5e divisie en doet nu al mee om de beste plaatsen en heeft zich geplaatst voor de finale. Bij de jeugd 1 wist Noor Vergeer op de balk te blijven en eindigde netjes als 11e. Net een plaatsje tekort voor rechtstreekse plaatsing naar de finale.

Ook de pupillen 2 komen uit een lagere divisie en waren nog wat overdonderd door het nette turnen op dit niveau. De zenuwen op het eerste toestel balk waren groot, maar gedurende de wedstrijd lieten de dames zien ook netjes te kunnen turnen. Lise de Lange, Milou Vochteloo, Denise Schoobaar en Vera Wiggers werden 16e, 17e, 20e en 22e.
Senior Renske Beldhuis had pech en blesseerde zich tijdens de vloeroefening. Ze kon de wedstrijd niet afmaken. Vera Bouman turnde een nette wedstrijd en kwam net naast het podium op een 4e plaats. Lianne Brunsveld werd ondanks wat foutjes 10e en mag ook rechtstreeks door naar de finale.
Brecht, Noor, Lise, Milou, Denise, Vera en Renske krijgen een herkansing tijdens de play-off om alsnog de finale te mogen turnen. Myrte, Mirte, Lianne en Vera hebben zich rechtstreeks weten te plaatsen.